Elöverföringsavgift

Hur kan över föringen av vara lika dyr som elen man använder? Har 3700 kr i el och så betala lika mycket i överföring. Hoppas ni kan förklara detta. mvh sonny

Kommentarer

 • Hej Sonny,

  Elnätsavgiften består ofta av en abonnemangsavgift som är fast och en rörlig elöverföringsavgift. Den fasta delen varierar med säkringens storlek eller den abonnerade effekten. Den rörliga delen varierar med kundens förbrukning.
  Du kan alltså påverka dina elnätskostnader genom att se över storleken på säkringen samt sänka din förbrukning.

  Läs mer om elnätsavgifter i vårt konsumentforum.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen
 • Hej tsck för svaret men kan ju inte kosta 3700 i månsden för att föra över elen man använder å vilka säkringsr ska man kolla mvh sonny
  Sonny
 • Hej,

  Jag rekommenderar att du kontaktar ditt elnätsföretag och ber dem beskriva hur deras kostnaderna är uppbyggda. Vi på Ei har inte insyn i sådana prisdetaljer.

  Säkringsstorleken för en villa är oftast 16-25 A. Säkringsstorleken styrs av din förbrukning och om du vill undersöka möjligheten att byta storlek kontaktar du en elektriker. Kontrollera även att den säkring du har stämmer överens med ditt elnätsabonnemang.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen
 • Hej ok det ska jag göra mvh sonny
  Sonny
 • Hej
  Jag har frågat min elnätsleverantör EON hur det kan kosta 6 ggr mer att skicka ström i ledningar i Anderstorp jämfört med Halmstad. Det är två olika leverantörer HEM i Halmstad och EON i Anderstorp. I Halmstad är avgiften 0,10:- kw/h i Anderstorp 0,63:-. 16 A på båda platserna nästintill samma förbrukning. Har varit i kontakt med EON men detta var tydligen känsligt för de la på luren. Jag anser att detta nästan är kriminellt. Det blir en prisskillnad på nästan 12 000:-/år (skattade pengar) för en normalvilla med en el förbrukning på ca 20 000 kw/h. EON har en vinstmarginal på nästan 50%, men mycket ska ha mer. Går inte dessa gangsterfasoner stoppa på något vis. Det hjälper inte att diskutera för då slänger de på luren.
  Kanske vore något för uppdrag granskning.
  Anders Svensson
 • Hej Anders,

  Tack för ditt inlägg.
  Du kan läsa mer om elnätsavgifter i vårt kundforum i detta inlägg.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen
 • Hej igen ja det är inte klokt vi bor i trelleborg  hur tsr man kontakt med granskning då mvh sonny tack för svar
  Sonny
 • Hej Sonny,

  Vi på Ei kan inte svara på den frågan.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.