Elpriset på Elpriskollen

Kollat i er lista med olika elbolag och deras priser vid fasta och rörliga avtal och min fråga är
Vad ingår i priset t ex 1,13 kwh - är det bara för 1 kwh eller är det också andra avgifter inräknade?????? Och gäller det priset just bara för idag?????
Margareta Fogel

Kommentarer

 • Hej,

  Det pris du ser på Elpriskollen är ett så kallat jämförpris. Priset anger vad elen kostar per kWh och består av den fasta årsavgiften, spotpriset, fasta och rörliga kostnader och moms. När du går in på ett valt avtal i träfflistan på Elpriskollen  så ser du alla priskomponenter inklusive eventuell rabatt.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen
 • Ja men vad kostar 1 kwh exklusive alla andra avgifter??
  Margareta Fogel
 • Hej,

  Det rörliga elpriset ändras ständigt. På elbörsen Nord Pool  ser du de aktuella priserna per timme, dag och månad för ditt elområde. I elområde 3 är snittpriset just nu 83,9 öre per kWh. I morgon är priset ett annat. 

  Om du letar efter ett fast elpris filtrerar du din sökning på Elpriskollen till fast pris med den bindningstid du önskar. På respektive avtal i träfflistan ser du sedan vad själva elpriset är per kWh. På det läggs som sagt sedan moms.

  Du kan läsa mer om priser och avtalstyper här.

  Med vänlig hälsning,

  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen
 • På nordpol så kan man väl följa kwhpriset och i det kwhpriset ingår ju inga andra avgifter som nät och leveransbolagen lägger på. Det är ju detta kwhpris som jag funderar på hur mycket det är just nu men har ni inga uppgifter på det ?  Margareta Fogel
 • Hej,

  Alla elhandelsföretag har olika priser. På Elpriskollen kan du som sagt jämföra elhandelsföretagens prissättning och se vilka avgifter de lägger på det rörliga spotpriset.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.