Elpriset på Elpriskollen

Kollat i er lista med olika elbolag och deras priser vid fasta och rörliga avtal och min fråga är
Vad ingår i priset t ex 1,13 kwh - är det bara för 1 kwh eller är det också andra avgifter inräknade?????? Och gäller det priset just bara för idag?????
Margareta Fogel

Kommentarer

 • Hej,

  Det pris du ser på Elpriskollen är ett så kallat jämförpris. Priset anger vad elen kostar per kWh och består av den fasta årsavgiften, spotpriset, fasta och rörliga kostnader och moms. När du går in på ett valt avtal i träfflistan på Elpriskollen  så ser du alla priskomponenter inklusive eventuell rabatt.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen
 • Ja men vad kostar 1 kwh exklusive alla andra avgifter??
  Margareta Fogel
 • Hej,

  Det rörliga elpriset ändras ständigt. På elbörsen Nord Pool ser du de aktuella priserna per timme, dag och månad för ditt elområde. I elområde 3 är snittpriset just nu 83,9 öre per kWh. I morgon är priset ett annat. 

  Om du letar efter ett fast elpris filtrerar du din sökning på Elpriskollen till fast pris med den bindningstid du önskar. På respektive avtal i träfflistan ser du sedan vad själva elpriset är per kWh. På det läggs som sagt sedan moms.

  Du kan läsa mer om priser och avtalstyper här.

  Med vänlig hälsning,

  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen
 • På nordpol så kan man väl följa kwhpriset och i det kwhpriset ingår ju inga andra avgifter som nät och leveransbolagen lägger på. Det är ju detta kwhpris som jag funderar på hur mycket det är just nu men har ni inga uppgifter på det ?  Margareta Fogel
 • Hej,

  Alla elhandelsföretag har olika priser. På Elpriskollen kan du som sagt jämföra elhandelsföretagens prissättning och se vilka avgifter de lägger på det rörliga spotpriset.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen
 • Hej,
  finns det en statistik överutvecklingen av elpriset för företag och privathushåll under åren och prognos hur det kommer att utvecklas inom de kommande åren? Alltså ett genomsnittspriset så att man kan jämföra mellan länderna i Europa/världen? Det är så svårt med alla olika avtal och elprisområden i Sverige. Man vet inte riktigt hur priset egentligen utvecklar sig i relation med andra länder.
  Eva-Maria Diehl
 • Hej Eva-Maria,

  Vi har statistik över jämförpriser på elavtal på vår webbsida.
  Elprisstatistik från andra europeiska länder hittar du bland annat här:
  Statistics | Eurostat (europa.eu)
  Statistics | Eurostat (europa.eu)

  Vi gör inte prognoser på elpriset men vi publicerar regelbundet analyser av läget på elmarknaden som även blickar framåt.

  Du hittar även information hos Konsumenternas Energimarknadsbyrå.

  Hoppas dessa uppgifter är till hjälp.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen
 • Hej.
  Jag sitter och rådbråkar med mig själv angående ett rörligt elavtal jag har och när jag får räkningar som är konstanta med 392 öre/kwh sedan 5 månader tillbaka. Sitter företaget och blåser mig på pengar? Ska jag göra en anmälan för felaktiga fakturor?
  Mvh
  Christer Johansson
  Christer Johansson
 • Hej Christer,

  Tack för ditt meddelande.

  Om du har ett rörligt elavtal så har du inget konstant pris månad efter månad. Du bör kontakta ditt elhandelsföretag för att reda ut vad du har för avtal. Du kan göra en skriftlig reklamation till ditt elhandelsföretag. Kommer du inte överens med ditt elhandelsföretag kan du kontakta Allmänna reklamationsnämnden. Vägledning finns även att få hos Konsumenternas energimarknadsbyrå.


  Erika Axelsson Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.