Till senaste kommentaren

Elpriskollen - oseriösa företag

Hej!
Jag har varit inne och kikat på Elpriskollen och får upp oseriösa företag när jag gör sökningen. Jag har gjort följande sökning
https://elpriskollen.se/sv/Avtal/?avtalstypid=2&forbrukning=4300&postnr=57439
Borde ni inte ta bort de aktörer som är med på Konsumenternas Energimarknadsbyrå varningslista?
https://www.energimarknadsbyran.se/el/dina-avtal-och-kostnader/valja-elavtal/klagomalsinformation/
Det känns annars som ni som statlig myndighet står bakom deras bluffmetoder eftersom ni hänvisar till dessa företag på er hemsida.
Med vänliga hälsningar
Robert
Robert Lindberg

Kommentarer

 • Hej Robert,

  Till oss är alla elhandelsföretag som säljer el skyldiga att rapportera in sina avtal och priser, vi kan inte neka någon att finnas med på Elpriskollen såvida den elhandlaren inte har dömts i vår tillsyn. Många av de klagomål som riktas mot just de oseriösa elhandlarna faller utanför vårt tillsynsområde såsom problem och felaktigheter i samband med marknadsföring eller försäljning. Vi har en dialog med Konsumentverket och även Konsumenternas Energimarknadsbyrå i dessa frågor då många klagomål faller under deras tillsyn.

  Om det är så att ett elhandelsföretag blir dömd i vår tillsyn så har vi möjlighet att publicera en varningstriangel på den elhandlarens elavtal på Elpriskollen.

  Vi har även sedan några månader tillbaka lagt till en gulmarkerad "knapp" på Elpriskollens startsida, som leder direkt till Konsumenternas Energimarknadsbyrås klagomålslista, just för att vi vill uppmärksamma konsumenter på att kika på den listan innan man väljer ett företag.

  Hälsningar
  Madeleine Hermansson Energimarknadsinspektionen
 • Hej Madeleine!
  Tack för svar. Jag förstår, ni som myndighet kan inte göra skillnad på seriösa och oseriösa företag om de inte är dömda för något lagbrott på grund "likabehandlings principen", även om ni skulle vilja. Det verkar tyvärr som man måste gå in och lagstyra allt för dyra tillsvidareavtal, brytavgifer och annat finstilt i avtalet som är oseriöst. Vad bra att ni har vidtagit de åtgärder ni kan för att komma åt busarna.
  Med vänliga hälsningar
  Robert
  Robert Lindberg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.