Till senaste kommentaren

Varför visar inte Elpriskollen kärnkraftsel?

Jag letar efter en leverantör av kärnkrafts el ?
Lelle Andersson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för din fråga!

  Energimarknadsinspektionen har valt att man endast kan välja förnybara produktionskällor samt bra miljöval på elpriskollen. Gör du däremot inget aktivt val är chansen stor att du får den el som kommer från kärnkraft. Kärnkraften står för ca 40% av energiproduktionen i Sverige.

  Vänliga hälsningar,


  Mandane Kakai
 • Det är beklämmande men inte förvånande att Energimarknadsinspektion visar upp "myndighetsaktivism" genom att inte tillhandahålla kärnkraft som valbar produktionskälla.
  Ingenstans i den svenska offentliga förvaltningen kan man längre påräkna en neutral och allsidig hantering.
  Elförsörjningen skulle kunna anses inkluderad inom ramen för Nattväktarstaten.
  Varför skulle svenska statens el-myndigheter inte uppvisa aktivism och/eller impotens vad avser elförsörjningen på samma sätt som Polisen / Försvaret / Tullen / Kustbevakningen / Rättsstaten !?
  Klas
 • Hej Klas,

  Tack för ditt inlägg!

  Precis som min kollega svarat i tidigare inlägg så har vi valt att man endast kan välja förnybara produktionskällor på elpriskollen. Enligt Naturvårdsverket, Energiföretagen Sverige, och Energimyndigheten så faller inte kärnkraft in under kategorin "förnybar energikälla".

  Hälsningar
  Madeleine Hermansson Energimarknadsinspektionen
 • Instämmer i att det behöver fram ett alternativ där vi kan få filtrera ut vilka som väljer att satsa på kärnkraften. Vi behöver få företag att satsa på kärnkraften om gen4 ska produceras på allvar. Det är larvigt att man inte visar tydligare för allmänheten att det finns massvis med bränsle till nya kärnkraftanläggningar som vi idag klassar som avfall. Gör ett slag för miljön och satsa på kärnkraften.

  Jag har jobbat större delen av mitt liv inom förnybar energi men väljer alla dagar i veckan att satsa på kärnkraften före kol och olja som våra politiker gör oss beroende av idag.

  Här behöver energimarknadsinspektionen ändra sitt beslut.
  Realisten
 • Hej,

  Tack för dina synpunkter, vi arbetar ständigt med att utveckla elpriskollen.se, dock så har vi ingen aktivitet planerad som innebär att det går att jämföra elavtal med enbart kärnkraftsel.

  Vi har noterat din och övriga besökares synpunkter till fortsatta diskussioner om hur elpriskollen.se kan bli bättre.

  Hälsningar
  Madeleine Hermansson Energimarknadsinspektionen
 • Otroligt dåligt att man inte kan välja kärnkraft. Härmed stänger jag ner siten, avbryter och letar min elinformation på annat håll. Klart som korvspad man ska ha kärnkraft!
  Alexander Hallberg
 • Hej Alexander,

  Tack för ditt inlägg!

  Jag tycker du har fått svar från mina kollegor men har förståelse för att alla inte håller med. Som Madeleine skriver så tar vi emot alla synpunkter för att förbättra Elpriskollen.se.

  Vänliga hälsningar,
  William Johansson Berg Energimarknadsinspektionen
 • Jag håller med ovanstående, våga erbjuda möjligheten att kunna filtrera på Kärnkraft.
  Jonas
 • Hej Jonas,

  Tack för ditt inlägg!

  Jag ger samma svar till dig som jag gjorde till Alexander. Vi har valt att följa Naturvårdsverkets linje och inte inkludera kärnkraft. Men som sagt vill vi alltid förbättra Elpriskollen.se. Detta är absolut något vi kommer ta upp till nästa stora uppdatering av hemsidan.

  Återkom gärna om det kvarstår några frågetecken.

  Vänliga hälsningar,
  William Johansson Berg Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.