Hur fungerar Elpriskollen?

Fakta

Elpriskollen.se drivs utav Energimarknadsinspektionen (Ei) och är Sveriges enda oberoende prisjämförelsesajt för elavtal.

Hur använder jag Elpriskollen.se?När du går in på Elpriskollen.se behöver du fylla i tre kategorier:
 1. Välj avtalstyp (Läs mer om de olika avtalstyperna)
 2. Välj årsförbrukning
 3. Skriv in ditt postnummer dit elen ska levereras
Information

På Elpriskollen.se använder vi ett jämförpris för att jämföra elpriserna. På detta sättet undviker du som kund att missa några gömda kostnader.

 • På Elpriskollen.se kan du se vissa avtalsvillkor. Vi rekommenderar att du läser igenom alla villkor på företagets hemsida innan du tecknar ett avtal.

 • På vänster sida hittar du information om elhandlaren samt övrigt information om avtalet. Är du intresserad av avtalet eller vill veta mer om elhandlaren kan du besöka deras hemsida eller nå dem via telefon eller mejl.

 • Observera att Elpriskollen.se endast visar pris för elhandelsavtal. Priset exkluderar därför elnätsavgifter.
Hur vet jag att ni visar korrekt pris?

Alla Sveriges elhandlare är skyldiga att rapportera in sina
aktuella priser och avtalsvillkor till oss på Ei.

Utöver kravet på inrapportering så gör Ei rutinkontroller på priserna. Du får gärna kontakta oss via registrator@ei.se om det är något avtal som inte stämmer överens med marknadsföringen på elhandlarens hemsida.
Energimarknadsinspektionen Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  I januari 2019 anmälde jag att man inte kan söka på t ex ett postnummer i Småland. 0 resultat visas. Ni svarade att ni skulle skicka det till er IT-avdelning. När jag provar igen nu idag så fungerar det fortfarande inte. Inte ens om jag anger ett postnummer i t ex Sollentuna. Har ni någon plan för att åtgärda detta?

  Med vänlig hälsning,
  Sam
 • Hej Sam,

  Ibland kan det vara så att ett postnummer kan ha blivit utbytt, alltså ersatt med ett nytt postnummer. Men det låter väldigt märkligt att du inte får fram några resultat när du söker på flera olika postnummer.

  Vilka postnummer är det du söker på?

  Hälsningar
  Madeleine Hermansson Energimarknadsinspektionen
 • Hej!

  55189, 55185, 57480 i Småland. De i Sollentuna har tydligen bytt postnummer.

  Med vänlig hälsning,
  Sam
  Sam
 • Hej Sam,

  Jag får heller inte fram någon sökresultat på dessa postnummer, vilket är jättekonstigt. Vi prenumererar på en tjänst från postnummerservice där vi får alla postnummer och ändringar varje månad och där vi matchar postnummer mot vilket elområde postnumret tillhör. Jag ska skicka detta vidare till vår IT support så får dem titta på det igen!

  Hälsningar

  Madeleine Hermansson Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.