Till senaste kommentaren

Hur hittar jag ett avtal med el från kärnkraft på Elpriskollen?

På Elpriskollen finns elavtal med el från alla produktionskällor.

Alla elhandlare är skyldiga att rapportera priser och villkor till Ei, som vi sedan visar och jämför på Elpriskollen. Detta gäller alla de vanligaste avtalstyperna oavsett produktionskälla.

Vi har idag särskilda symboler som visar om elen kommer från förnybara produktionskällor (sol/vind/vatten/bio). Genom att filtrera på dessa symboler kan man se avtal från enbart utvalda förnybara produktionskällor. Det är alltså möjligt att klicka på vattensymbolen och endast få avtal med el från vattenkraft (eller bara vind, sol, bio).

Det finns idag inte motsvarande genväg för dig som enbart vill jämföra elavtal med el från kärnkraft. Här får besökaren bläddra bland avtalen och gå på avtalets namn. Elhandlare som säljer elavtal med el som enbart kommer från kärnkraft anger ofta detta i namnet på avtalet.

Under 2022 görs Elpriskollen om. Vår ambition är då att introducera ett bättre filtreringsverktyg där besökaren kan filtrera på alla större produktionskällor, inklusive kärnkraft.
Energimarknadsinspektionen

Kommentarer

  • Att kunna filtrera på kärnkraft och/eller vattenkraft behöver ni skyndsamt införa! Det är viktigt för mig och andra konsumenter att enkelt kunna välja ett avtal som gynnar en pålitlig och stabil elproduktion från vatten- och kärnkraft.
    Andreas
  • Hej Andreas,

    Tack för dina synpunkter. Vi tar med oss detta i arbetet med att utveckla Elpriskollen. Det kommer att ske många förändringar och förbättringar det kommande året.

    Med vänlig hälsning,
    Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.