Till senaste kommentaren

Vilka elhandlare klagas det mest på?

Konsumenternas Energimarknadsbyrå publicerar numera en lista på vilka elhandelsföretag som det har klagats mycket på hos byrån. Syftet är att hjälpa dig som elkund att välja ett tryggt elavtal.  

Gå direkt till klagomålsstatistiken

Statistiken som Energimarknadsbyrån publiceras revideras en gång per kvartal och det är elhandlare som genererat flest klagomål i relation till hur många kunder de har som finns med i statistiken. För att elhandlaren ska finnas med i statistiken krävs också att antalet klagomål har överstigit en fastställd miniminivå. Via länken finns också mer information om vad klagomålen handlar om samt råd till dig som kund. Du kan även läsa mer om hur sammanställningen har tagits fram.


Energimarknadsbyrån är en oberoende byrå som ger privatpersoner och småföretagare kostnadsfri vägledning i frågor som rör el, gas och fjärrvärme.

Konsumenternas Energimarknadsbyrå
Energimarknadsinspektionen Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Jag vill rapportera in vad jag tycker är ett oseriöst elbolag
  Svealands Elbolag ringde och påstod sig jobba med min nuvarande elleverantör. Dom sa inte att dom hette Svelands elbolag som jag mins det Jag fick en faktura på 127:- som jag betalde och nu har jag fått en faktura på 18049:- för brutet avtal.
  Det verkar inte rimligt.

  Hälsningar
  Jonas Wallner
  Jonas Wallner
 • Hej Jonas,

  Det du beskriver handlar om vilseledande marknadsföring samt en eventuell avtalsrättslig tvist. Vi på Energimarknadsinspektionen har inte tillsynsansvar på dessa områden, du ska vända dig till Konsumentverket. Kontakta även Konsumenternas Energimarknadsbyrå för vägledning.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.