Ångerrätt

Har skrivit avtal med Telinet som inte bekräftar då jag åberopat min ångerrätt. Hur ska jag säkerställa att jag slipper Telinet och rättssak?
Mvh Allan Månsson
A Mansson

Kommentarer

 • Hej,

  När du nyttjar din ångerrätt är det viktigt att du kan bevisa att du har meddelat företaget om din ånger inom tidsfristen på 14 dagar. Om du har skickat ett meddelande om ånger till en giltig mejladress (t.ex. en adress som finns på företagets webbsida) inom dessa 14 dagar så har du gjort vad du bör och kan.
  Du kan använda dig av Konsumentverkets ångerblankett  men det är inte nödvändigt, mejl fungerar bra. Huvudsaken är att du har sparat underlaget som bevis i fall en tvist uppstår.

  Det är beklagligt om företaget inte svarar dig men de behöver inte bekräfta ditt meddelande om ångerrätt för att det ska gälla. Du förlorar alltså inte din ångerrätt om företaget inte svarar dig. Det viktiga är att du kan bevisa att du har ångrat dig och att du har ångrat dig inom 14 dagar.

  Hoppas den här informationen är till hjälp.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen
 • Tack för svar!
  Telinet har ingen angiven mejladress på sin webbsida. Mejl fungerar alltså inte. Endast postadress och telnr är angivet. Konsumentverkets ångerblankett verkar krävas.

  Vänligen
  A Mansson
  A Mansson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.