Timprisavtal

Hej jag gick in i ett avtal med fortum där jag tecknade ett rörligt pris enligt snittpriset. Det jag inte visste var att tidigare hyresgäst hade tecknat timpris och därför fick jag betala timpris trots att jag gick in i ett avtal med snittpris. Jag bad fortum reglera detta med de hänvisade till ellevio och ellevio berättade att man inte kan ändra detta bakåt i tiden.. får man göra såhär eller är det så som jag anser ett avtalsbrott? Tacksam för svar mvh Tina
Tina Föll

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för din fråga.

  I många elhandelsföretags avtalsvillkor står det att du automatiskt övergår till timprisavtal om du har en timavläst mätare. Det här är såklart något som tydligt ska framgå när du tecknar ett elavtal. Detta är en avtalsrättslig fråga där vi inte kan hjälpa dig vidare. Konsumenternas Energimarknadsbyrå erbjuder vägledning på området.

  Om du inte vill ha ett timprisavtal är en lösning att du tecknar ett elhandelsavtal med ett företag som erbjuder månadsmedelpris för timmätta kunder. Vi har tyvärr inte uppgifter på vilka elhandelsföretag som erbjuder detta.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.