Till senaste kommentaren

Elstöd för för värme i husvagn på camping

Hej, vi är många som står året runt på camping med våra husvagnar, vi är ute i dessa vagnar så pass ofta att vi har värmen på, det finns även som bor i husvagn som står på camping. Ingen av oss har ett eget elavtal så vi kan inte få elstöd den vägen. Jag undrar nu om campingen man står på har fått elstöd, anser ni då att campingen bör före detta elstöd vidare till oss som har betalat flera tusen i månaden vintertid? Är det rätt av campingen att söka elstöd för elkostnad dom inte har haft? För man kan ju misstänka att i deras beviljade ansökan så är all el medtagen.Trots att det inte är dom som har haft den förbrukningen ekonomiskt.
Carina

Kommentarer

  • Hej,

    Grundprincipen är denna: det är den elanvändare som stod på elnätsavtalet den 17 november 2022 som kommer att få ta del av stödet. Om det är campingen (företaget) som står på elnätsavtalet betalas elstödet ut till företaget och inte till deras kunder, alltså hyresgästerna. Det är sedan upp till företaget/hyresvärden om och hur elstödet fördelas. Samma gäller för exempelvis boende i bostadsrätter utan individuella elnätsavtal.

    Det är Svenska Kraftnät som har tagit fram modellen för elstödet och Skatteverket som administrerar och betalar ut stödet till företag. Vi på Ei arbetar inte med frågor om utbetalning av elstödet.

    Med vänlig hälsning,
    Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.