Till senaste kommentaren

Hur lång uppsägningstid får elhandlare ha på avtal utan bindningstid?

El avtal med Stockholm Elbolag.Det handlar om ett avtal med rörligt elpris utan bindningstid med 24 månader uppsägningstid.Har de rätt på 24 månader uppsägnings tid.Mvh Sasa
Sasa Ratkovic

Kommentarer

 • Hej Sasa,

  Tack för ditt inlägg!

  Detta är dessvärre en fråga som Energimarknadsinspektionen inte har någon befogenhet över och kan därför inte bedriva någon tillsyn mot bolaget.

  Däremot finns det ett ärende med diarienummer 2017/609 hos Konsumentverket där de motiverat i ett brev till Stockholms Elbolag AB att de tycker att 24 månaders bindningstid är oskälig. Det finns dock inget domslut om detta.

  Jag rekommenderar att du tar kontakt med din elleverantör och påpekar vad Konsumentverket tycker. Efter det så kan du ta kontakt med Konsumentverket för mer information.

  Hoppas du har fått den hjälp du behöver från oss.
  Mandane Kakai
 • det där är ju bara ett ruttet bollande med "siffror"/bokstäver  och för att få 24 månaders bindningstid  innebär det i praktiken att du säger upp avtalet samma dag du tar det ,,,  finns ord för dessa tekniker men dom är jag förbjuden att använda ,,,
  Åke Georgsson
 • Hej Åke,

  Enligt en dom från Patent- och marknadsdomstolen från år 2020 får bindnings- och uppsägningstiden för rörliga elavtal vara max tre månader. Läs mer om detta hos Konsumentverket.

  En tvist i en avtalsrättslig fråga på det här området kan inte prövas av oss på Ei. Du kan vända dig till Allmänna reklamationsnämnden för tvistlösning. 

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.