Till senaste kommentaren

När kan det normalt vara läge att binda ett elavtal?

Har förutsättningar ändrats vad gäller elprisnivåer? Är det tex fortf bäst att binda på vår/ sommartid eller har andra faktorer kommit till som påverkar elpriserna?
Bor i Karlstad o har haft rörligt avtal i 10 år, förbrukar runt 17000 Kwh på året och har aldrig haft så högt elpris som i december 21!
Därför funderar jag på att binda elpriset framöver nån gång!
Men när är min fråga!
Stefan Hjelm

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för din fråga.

  Det är i dag svårt att veta hur elpriset kommer att utvecklas på sikt och om den senaste tidens pristoppar är tillfälliga. Men vi kan förvänta oss ökade prissvängningar i framtiden. 

  Fördelen med fast pris är att du vet i förväg ungefär hur stora räkningarna kommer att bli. Det finns alltså en viss ekonomisk trygghet i ett fastprisavtal. Om det lönar sig att teckna ett fastprisavtal nu eller inte beror helt på vilket pris du tycker känns rimligt och bra. Använd Elpriskollen  när du jämför avtal. De fastprisavtal som erbjuds idag är dyrare än de var till exempel förra året eftersom det fasta priset påverkas av det rörliga prisets höjning. Men som sagt, det är du som bäst avgör vilken sorts avtal som passar din förbrukning och ekonomi bäst.

  Med vänlig hälsning,

  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.