nyanslutning

enl vattenfall så får man betala en avgift mellan nätstation och anslutnings punkt.
i mitt fall så står ett skåp till grannens fastighet nästan på vår tomtgräns.
ev så kommer vattenfall att använda detta skåp för att ansluta våran fastighet. men dom vill iaf all vi ska betala för avståndet mellan nätstation o anslutnings punkt vilket är drygt 350 meter.
i mina öron låter det konstigt att jag ska betala för den sträckan när skåpet redan står där.
har jag fel?

Kommentarer

 • Hej Tommy,
  På denna sida kan du läsa mer om anslutning till elnätet. https://www.ei.se/sv/for-energikonsument/el/Elnat/anslutningsavgift/

  Nätföretagen har fri prissättning på anslutningsavgifter men om en kund väljer att begära prövning av avgiften för att den känns för hög så använder vi metoden som beskrivs på sidan som utgångspunkt. Vissa nätföretag använder andra schabloner än de vi tillämpar i offertskedet av olika anledningar men om det vid prövning visar sig att det offererade beloppet är högre än det vi anser skäligt, blir de skyldiga att betala tillbaka mellanskillnaden, alternativt ändra sin offert.

  Hoppas detta gav svar på dina funderingar
  Vänligen
  Jerker Sidén Energimarknadsinspektionen
 • Hej! Jag tillhör en båtklubb i Uppsala som hyr mark av kommun för vinteruppläggnning av våra båtar.Till vårt område har det gått en kabel från nätstation till vårt anslutningsskåp med elmätare, ett avstånd på c:a 90 meter. Vi har haft abonemanget i drygt 10 år. Nu verkar det blivit fel på kabeln eller kortslutning. Är det Vattenfall som ansvarar för ledning med underhåll, eller är det vi som får stå för eventuella kostnader och byte av kabel? Med vänlig hälsning Jack Sjöstrand, Fyris segelsällskap
  Jack Sjöstrand
 • Hej Jack,

  Det beror på var någonstans i ledningen felet ligger skulle jag säga. Elnätsföretaget äger och ansvarar för all ledning fram till elmätaren (som de också äger), allt efter mätaren är kundens ansvar.

  Hälsningar
  Madeleine Hermansson Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.