Rörligt eller fast elpris

Hej
Vi har ett fritidshus på 78 kvadrat som är vinterisolerat. För närvarande så har vi rörligt elavtal som löper ut i mitten av juni. Tecknar 1 år i taget. Vi har värmepump och el-element. Vi använder värmepumpen. Vi är där mellan mitten av april till ung. slutet av september. Värmepumpen är inställd på 15 grader från slutet av september och fram till mitten av april. Kylskåpet har vi avstängt under denna tid också.Vi brukar åka och se till fritidshuset några gånger den perioden då vi inte bor där och är då bara över dagen. Det är drygt 8 mil enkel väg. Eldar då i kaminen.
Nu undrar vi vilket som är det bästa elavtalet för oss. Fast eller rörligt? Då frågan är lång så vore jag/ vi tacksamma för mejl.

Hälsningar
Barbro och Arne
Barbro Lilja

Kommentarer

 • Hej Barbro och Arne,

  Tack för ert inlägg.

  Vi kan inte rekommendera vilken sorts elavtal som passar ert hushåll bäst. Det vi kan se är att det historiskt sett har varit förmånligare med rörligt elpris när man jämnar ut kostnaden över året, men en hög förbrukning vintertid innebär att detta inte är det mest ekonomiska alternativet för alla hushåll.

  De väldigt höga rörliga elpriserna den här vintern har såklart påverkat den här teorin ytterligare. Det knepiga är att elhandelsföretagen just nu inte erbjuder förmånliga fastprisavtal. Det kan löna sig att ha lite tålamod och vänta på att priserna sjunker och sedan teckna ett fastprisavtal med valfri bindningstid.

  Elpriskollen har vi samlat information om de olika elavtal som erbjuds. Jag rekommenderar även att du kontaktar din kommunala energirådgivning för råd och vägledning. Mer information finns hos Energimyndigheten.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.