Sälja solel

Hej vi har precis satt upp och installerat 40 solcellspaneler och inväntar nu kontroll från Elinstallatören gör en färdiganmälan till Falu Energi & Vatten.  Har fram tills idag Göta Energi som vi köper el av -rörligt .
Men vad blir bäst för oss när solcellerna börjar producera?
Rörligt avtal ?
Sälja dags produktion solel och köpa natt?
Använda solel och sälja överskott?
Vilket elbolag ska vi välja av ALLA som finns? Orimligt många kan jag tycka!!!
Mvh Christina P Andersson
Christina P Andersson

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för ditt inlägg.

  När du ska teckna att avtal om försäljning av egenproducerad el kräver de flesta elhandelsföretag att du även köper din el från företaget. Det kan vara svårt för dig att välja en annan elleverantör för köp av ditt överskott.

  Det finns många elhandelsföretag som köper el från mikroproducenter men vi har inget krav på att dessa företag ska rapportera dessa avtal till oss. Kontakta företagen för pris- och avtalsvillkor.

  Förhållandena kring försäljning av egenproducerad solel regleras inte i ellagen och vi på Ei är därför inte expertmyndighet. Beträffande kontroll av köparna av solel så handlar det främst om avtalsrättsliga frågor mellan dig som säljare och företaget som köper din överskottsel. Det är då Konsumentverket som bevakar och reglerar dina rättigheter som konsument. Mer information finns även hos Konsumenternas Energimarknadsbyrå.

  Hos Energimyndigheten finns information till dig som solelsproducent. Jag kan även tipsa om en sida som heter Solcellskollen.

  Med vänlig hälsning,
  Sanna Westman Carling Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.