Till senaste kommentaren

Telinet, lätt att missa deras påminnelse om automatisk förlängning

Mitt elavtal bands om automatiskt 12mån med ett rörligt avtal med takpris. Verkade ok tills jag läste villkoren. Takpriset är 49 öre exclusive cerifikat, moms och skatt. Elpriset skall dessutom överstiga 49 öre i medelvärde under året. Detta kommer med all säkerhet inte inträffa. Har inträffat en gang på 13 år vad jag kan se. För detta tar dom även en fast avgift på 99kr månaden. Jag tycker detta är att luras. Är det rätt att man blir påtvingad ett sådant avtal med bindningstid? Visst har dom skrivit på en faktura 3 månader innan att avtalet löper ut men det är lätt att missa när man har e-faktura och av vana bara godkänner för betalning. Året innan fick jag ju ett vanligt rörligt avtal när det andra löpte ut. Leverantören är Telinet energi

Kommentarer

 • Hej Daniel,
  tack för ditt inlägg. Det är tråkigt att du som konsument känner dig lurad. Jag föreslår att du kontaktar Konsumenternas Energimarknadsbyrå (energimarknadsbyran.se) och ser om de kan hjälpa dig i sakfrågan.

  Vi har tyvärr ingen möjlighet att snabbt gå in och vidta åtgärder vid sådana här fall. Däremot tar vi tacksamt emot information om ditt fall om det är så att Telinet brustit i sitt informationsansvar till dig som konsument. På det området har vi tillsyn och om det visar sig att det finns brister kan vi ställa krav på en mer på bolaget. Skicka i sådana fall en anmälan till konsumentkontakt@ei.se.

  Hoppas du fått svar på dina frågor. Hör gärna av dig igen om vi kan hjälpa till med något mer.
  Vänliga hälsningar

  Jerker Sidén Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.